Telefona'ns al: (+34) 653 753 947

Nuria Zahonero i Toni Cano entren a la banda UMLN, Santa Cecília 2017

Nuria Zahonero i Toni Cano entren a la banda UMLN en el concert de Santa Cecília 2017
El passat dissabte, 2 de desembre, la banda UMLN va celebrar el seu tradicional concert de Santa Cecília. En ell, a més de commemorar la festivitat de la patrona dels músics, van donar la benvinguda a dos nous músics a la formació que dirigeix Ramon Lorente.
Enguany, per primera vegada, els dos músics que entren provenen de l’Escola d’adults iniciada al si de la Unió Musical i de l’Escola de Música ara fa 4 anys, sent els primers adults que arriben a la banda. Els dos nous músics de la banda són: Nuria Zahonero, amb el saxo alt, i Toni Cano, amb el trombó.
El concert de la banda va tindre dues parts ben diferenciades. La primera part va ser de repertori bandístic, interpretant el pasdoble Las arenas de Manuel Morales, la marxa Les noces de llibertat d’Amando Blanquer i Overture to a new age de Jan de Haan.
La segona part la banda va canviar d’estil per apropar-se a la música pop, amb la col·laboració de l’expresident José Miguel Aura amb la guitarra elèctrica i els músics Ximo Cano fill al baix elèctric i Ximo Cano pare als teclats, per interpretar 4 poemes hernandians musicats per a banda i cantant. Les versions que es van escoltar partien de les musicacions fetes per Joan Manuel Serrat: Elegía, Las nanas de la cebolla, Hijo de la luz y de la luna i Para la libertad. La veu en estes 4 composicions va estar posada pel tenor Vicent Pérez, col·laborador habitual de la societat.
Per tancar el concert, la banda va interpretar el poema simfònic Viento del pueblo, de Joan Enric Canet, basat en el poema hernandià que rep el mateix nom. Per a posar la veu recitant el poema ens va acompanyar altre col·laborador de la UMLN, Vicente Miguel Cano.

Escola de música UM La Nucía

Fes-te soci de UM La Nucía