Telefona'ns al: (+34) 653 753 947

Director

RAMON LORENTE YAÑEZ
Va nàixer a València l’any 1980. Va començar els seus estudis musicals a la Societat Musical d’Alzira, continuant-los posteriorment als conservatoris Mestre Vert de Carcaixent i Conservatori Superior de Castelló, obtenint el títol de professor de violoncel, el títol de professor superior de saxòfon, el premi de cambra i la Menció d ́Honor fi de carrera en l'especialitat de Saxòfon.
Apassionat del món de la direcció i la composició, des de l’any 2006 amplia els seus estudis en el camp de la direcció amb el mestre Jose-Rafael Pascual Vilaplana i assisteix des d’aleshores a cursos i master-class amb directors de la talla d’Alex Schillings, Henri Adams, Eugene Corporon i Jan Cober, obtenint el certificat d'estudis de direcció de banda a l’Escola Comarcal de la Vall d’Albaida i el títol en direcció d’orquestres de vent per la “Associated Board of the Royal Schools of Music” de Londres (DipABRSM).
Com a saxofonista ha col·laborat en diverses bandes i ha sigut membre en la primera edició de la banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.
Ha assistit a cursos i master-class amb personalitats tan destacades com Arno Bornkamp, David Alonso, Juan Ferrandis, Daniel Kientzly, Marie-Bernardette Charrier, Andrés Gomis, Jesús Santandreu i Francisco Blanco Latino; ha actuat amb importants musics i directors de la talla de Pedro Iturralde, Steven Mead, Mel Cubertson, Lito Fontana,Vince Dimartino, Spanish Brass Luur Metals, Esperanza Rumbau, Javier Bonet, Gilles Milière, Josep Mut i Enrique Garcia Asensio.
Ha obtés primers premis i mencions d'honor en certàmens internacionals, entre ells: Campo de Criptana, Aranda del Duero, Altea, Torrevieja, Kerkrade i València.
Ha sigut professor de llenguatge musical i cor en l’Orfeó Tremp ( Lleida), Professor de saxòfon en l’Ateneu Musical d’Albalat de la Ribera, Unió musical de Benicull i Unió Musical la Nucia i professor d’orquestra, cambra, llenguatge musical, història de la música i informàtica musical de la Societat Musical d’Alzira.
Amb la banda de la Societat Musical d’Alzira ha enregistrat més de 10 Cd ́s de música per a banda amb els segells discogràfics, Radio Nacional de España, Alberri i Wind Word Music/Mirasound. A l'any 2005 col·labora en l’enregistrament del disc, La Vall de la Murta, el qual rep el Premi Euterpe.
Ha realitzat pràctiques de direcció en les bandes d’Ador i Ontinyent; ha sigut el fundador de la banda de l ́IES La Nucia i ha estat convidat en diverses agrupacions, entre d’elles, l’orquestra de pols i plectre de la Societat Filharmònica Alteanense, L’orquestra de pols i plectre de l’Associació d’amics de la música de Callosa d’En Sarrià, La banda “ la nova” de Benidorm, la banda de les Alqueries ( Castelló),La banda “ verge de la pau” d’agost, la coral de Finestrat, la coral voces amigas de Rojales a més de, l’aula coral i el grup de percussió de la Societat Musical d’Alzira.

Des de l’any 2009 és el director de la Unió Musical la Nucia i des de l’any 2011 a més, director de la coral de la mateixa societat.
Ha format part com a jurat de diversos tribunals d’oposicions i ha sigut el guanyador del premi Fallera major infantil del concurs de composició nacional de música festera de la ciutat d’Alzira, en les edicions 2000, 2001 i en l’any 2009 aconseguí el premi Fallera Major d’Alzira, el qual, va ser publicat per l’editorial Piles.
Com a docent ha realitzat diversos cursos de pedagogia i està en possessió del Certificat d́Aptitud Pedagògica expedit per la Universitat Politècnica de Catalunya, tenint com a professores a Mercé Domènec i Pilar Lagarriga, principals promotors i introductors de la LOGSE a Catalunya.
A l’any 2006 ingressa per oposició en el cos de professors d’ensenyament secundari de la Conselleria d’educació de la Generalitat Valenciana en l’especialitat de música.
Des de l'any 2010 amplia el seu treball en el camp de la producció, realitzant diversos treballs que es mantenen en l'actualitat vigents, sent interpretats per gran part de les Societat Musicals de la Comunitat Valenciana i comunitats limítrofes, entre eixes produccions destaquen, Recordando a Nino Bravo, interpretat per més de 80 bandes, entre elles, la Banda Municipal de Madrid.
Sabor a mi un treball per a orquestra de pols i plectre amb coral de veus mixtes.
De la imatge a la pintura passant per la música; Un viatge per les Amèriques ; Recordando a Concha Piquer; Les nostres arrels i Botifarra a Banda, amb el cantant xativí Pep Gimeno “Botifarra” amb el qual s’enregistra el 1r treball discogràfic com a director, sent seleccionat per als premis Euterpe en l’edició de 2012. A l’any 2011 col·laborà amb Canal 9 en l’enregistrament del programa Sona la Banda, amb un programa especial, centrat en la figura de Nino Bravo.
En l’actualitat continua la seua formació en el camp de la direcció, la producció, la composició i el piano, col·laborant amb la Universitat d'Alacant en l'organització de cursos per a la Seu Universitària de la Nucia, tenint en la primera edició com a professor a Andrés Valero Castells, Catedràtic de composició del Conservatori Superior de Música de València.

Escola de música UM La Nucía

Fes-te soci de UM La Nucía