Telefona'ns al: (+34) 653 753 947

LA FESTA DELS MÚSICS, SANTA CECILIA 2015

  • educands 2015

Fa tan sols uns dies, celebràrem la nostra festa anual en honor a Santa Cecilia. Enguany, tot i que desplaçada de lloc, la festa va estar present. Començàrem el diumenge 22 de novembre amb el primer dels actes, en aquest cas el concert de la coral, al qual, s’afegiren els companys de Rojales i Callosa de Segura. Un festival a tres bandes que als pròxims mesos duran a la coral nuciera a actuar en amb dues poblacions.

Continuàrem el passat dimarts 15 amb la xarrada que ja des de fa 3 edicions, realitzem en aquesta setmana cultural. Enguany i per l’ocasió convidàrem a un dels referents musicals, el mestre Joan Enric Canet. En un ambient proper i distés, ens explicà a grans trets, el seu pensament musical, les característiques de la seua música i els indrets més ocults de la seua filosofia musical.

El dijous 17 i el divendres 18 gaudirem de les audicions dels alumnes de l’escola, les quals, van finalitzar amb l’audició de la banda jove, enguany, un tant especial per incorporar als primers musics adults que s’han format en la nostra societat, Toni en la trompa i al saxo, una persona molt especial i propera a la meua família. Sabeu de qui us parle, oi?

Seguint en les activitats programades, el dissabte tinguérem l’acte important de la setmana cultural, el concert de la banda. Com es habitual, en aquest concert s’incorporen de forma oficial a la banda els educands que han estat treballant amb nosaltres al llarg de l’any. Enguany, hem tingut tres incorporacions noves, Ainhoa Ruiz a la flauta; Jero Arranz al clarinet i Marcos Aznar al trombó, dels quals esperem molt i esperem que estiguen molts anys amb nosaltres, ampliant aquesta família musical. El concert va estar dedicat als instruments de percussió i es va complimentar amb una primera part en la que poguérem gaudir d’un seguit d’obres inspirades en novel·les històriques, per un costat Ivanhoe i per l’altre El quijote. Com a narrador de l’obra actuà de narrador, Vicente Miguel Cano. En la segona part tinguérem el plaer d’escoltar a futures promeses musicals de la nostra societat, Gabriel Cano, Batiste Vidal, Daniel Andreu, Daniel Lledó i Jaime Soriano els quals ens regalaren una dosi d’optimisme en defendre de forma brillant els diversos concerts per percussió i banda que plantejàrem. El concert finalitzà amb un bis nadalenc batejat d’ornaments nadalencs que va servir de cloenda.

Seguint amb el repàs, el diumenge 20 la coral de la Nucia, actuà a la residència de la tercera edat a Polop de la Marina, en el seu tradicional concert de nadal.

Com a cloenda , el dimarts 22 gaudírem del renovat grup Dixie Whisky Land Band que actuà al Sindicat i que tancà els actes previstos per a la Setmana de Santa Cecília 2015.

Ja per últim agrair a tots els músics la seua implicació i el seu bon fer i animar-vos a seguir traçant camins que ens porten a nous projectes i a noves il·lusions. Ànim i endavant!!

Ramon Lorente

 

Escola de música UM La Nucía

Fes-te soci de UM La Nucía