Telefona'ns al: (+34) 653 753 947

DE EDUCAND A MÚSIC

  • saxo umln

De educand a músic

Vicent Ivorra i Espasa

Aquesta aventura va començar ja fa un temps, un dia tal com divendres, quan em van dir que tenia que anar a assajar per primera vegada amb la banda per al concert d’intercanvi de directors amb la directora Lidon Pérez. Aquell primer assaig estava ple d’il·lusió i nervis ja que era el meu primer assaig, i quan em va tocar el torn de presentar-me, tenia por d’oblidar-me d’ algú, ja que tinc molts familiars músics i tots en la banda. Aquells primers assajos eren estranys, ja que era el nou, bueno hi havien 9 educands com jo i ja en coneixia a algun. Van passar els assajos, les processons, els concerts, les cervesetes i aquelles nits en vetlla que el mestre ens deia: “una coseta i ens anem” però tot el mon sabia que no. En seguida va arribar la prova d’accés i el concert als pobles de la muntanya que va ser en Beniardà i era una preparació del concert d’aniversari i vaig tindre el orgull d’obtindre el meu primer solo, però jo ja estava pensant que en un no res ja estaríem en Santa Cecilia, patrona dels músics, i després del concert del 9 d’ Octubre va arribar l’ hora de passar de ser educand a ser músic.

Aquell dia érem tants nounats músics que vam fer l’ arreplegada un día diferent al del concert, recorde el dia de l’arreplegada com si fora ahir, la família reunida en la tenda del meu pare, la olor de coca i mistela, els nervis de que la banda vinguera ja... era una sensació que no es pot explicar amb paraules, però quan vaig sentir la banda arrimar-se hem vaig ficar eufòric i nerviós a la vegada.

Passava a formar part de la meua banda perfí, vam acabar d’arreplegar als demés i vam anar a l’auditori a fer una picaeta amb tots els musics, i el día del concert, esperant a les grades a que em cridaren per a que em donaren un gravat commemoratiu, i després ens vam anar de festa on vam sopar, va ser una vetllada agradable, on ens van donar una “L” d’iniciat i vam estar de festa fins tard. Ja ha passat casi un any desde que soc músic i puc assegurar-vos que es una experiència meravellosa, tocar, sentir el que toques, donar-te conter de com va agafant forma una cançó, en altres paraules, ser músic es com prendre un desestressant, però a vegades també es un poc dur seguir el ritme però saps que sempre hi haurà algú per ajudar-te.

Escola de música UM La Nucía

Fes-te soci de UM La Nucía