Telefona'ns al: (+34) 653 753 947

CONCERT DEL 9 DE JULIOL, DIA DE LA NUCIA, UMLN

  • concierto dia de la nucia

Banda UMLN: Concert del 9 de juliol, dia de la Nucia
El dissabte, dia 9 de juliol, la banda farà el concert institucional que acostuma a programar la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Nucia, que enguany junt al Mercat Medieval i de la Terra i un Plenari Institucional conformaran els actes pel 9 de juliol, dia de l’atorgament de la carta de poblament, a la Nucia. Des de la UMLN s’ha aprofitat l’avinentesa per convidar a la banda Unión Musical de Torre Pacheco, a Múrcia, per fer un intercanvi de bandes, visita que la nostra banda tornarà més endavant a la ciutat murciana.
La Unión Musical de Torre Pacheco va ser presentada oficialment el 15 d'Octubre de 2000 en un concert que va tenir lloc a l'església parroquial d'aquesta localitat. Està integrada dins de l'Associació Cultural Luís Pacheco i compta amb la seua pròpia escola de música, on s'imparteixen totes les especialitats musicals. Malgrat la seua curta història, aquesta agrupació ha realitzat gran quantitat d'actuacions, entre elles podem citar les desfilades processionals de Balsicas, Alumbres i Cartagena, acompanyant a les confraries més importants. Acompanya també des de la seua formació a la Falla del Mercat Central de València, una de les més antigues i tradicionals d'aquesta ciutat. Ha estat convidada a participar en nombrosos festivals i altres esdeveniments musicals. Ha participat en la celebració del centenari de la presentació del pasdoble "Suspiros de España" a Cartagena al costat de les bandes més prestigioses de la regió i va efectuar un concert a l'Auditori i Centre de Congressos de la Regió de Múrcia en l'any 2002. La Unión Musical de Torre Pacheco ha realitzat concerts fora de l'àmbit nacional, entre els quals cal destacar els celebrats a Àustria (Bregenz i Innsbruck) convidats per les Oficines de Turisme d'aquestes ciutats l’any 2002. A l'estiu de 2003 es van celebrar dos concerts, un d'ells a Stutgart (Alemanya) i un altre a Avinyó (França). La banda ha gravat un CD en col·laboració amb la coral Ars Antiqua de Torre Pacheco, i ha aconseguit el Premi de la seua categoria en el II Certamen Regional de Bandes de Música "Ciutat de Cartagena", el 1er Premi del Certamen Nacional de Bandas de Música "Ciudad de Murcia" el 2008 i el 2011 en Segona Secció, el 1r Premi del Certamen Internacional de Bandes de Música "Ciutat de València" en 2009, el 2n. Premi del VI Certamen de Bandas de Música "Villa de Dosbarrios" (Toledo) en 2.013 i el 1r Premi del II Certamen Internacional de Bandas de Música Armónico Zamora 2015 a la Segona secció.
És organitzadora des de l'any 2002 del "Encuentro de Bandas de Música "Unión Musical de Torre Pacheco", en el qual cada any es donen cita prestigioses bandes de música de fora i dins de la Regió de Múrcia. L’11 agost 2010 va actuar davant milers de persones, obrint la desfilada a Disneyland Paris. Actualment la Unió Musical de Torre Pacheco està dirigida per D. Antonio García Gil.
Per a este concert, els dos directors titulars, Ramon Lorente i Antonio García, han seleccionat un repertori de banda per fer gaudir al públic que s’acoste a l’Auditori, en un concert que l’únic que cal és arreplegar la invitació en taquilla en l’horari d’obertura del centre Cultural i dissabte dues hores abans de l’actuació, que començarà a les 21h. En la primera part del concert actuarà la Unión Musical de Torre Pacheco (Múrcia) que interpretarà el següent programa: “Andrés Moreno” (pasdoble) de Sixto Herrero, “Alejandro Magno” de Miquel Morales i “Libertadores” d’Oscar Navarro.
Després del descans serà el torn de la nostra banda, que tocarà les peces: "Los dos Adolfos" (pasdoble) de Martín Domingo, "Pilatus: Mountain of Dragons" de Steven Reineke i "Camino Real" d'Alfred Reed.

Escola de música UM La Nucía

Fes-te soci de UM La Nucía