Telefona'ns al: (+34) 653 753 947

Santa Cecilia 2016 umln

Triomf dels solistes amb la banda UMLN en el concert #SantaCecília2016 La banda de la UMLN va tancar els actes programats en la Setmana Cultural #SantaCecília2016 al nostre poble, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura. Primerament, van eixir en passacarrer amb la directiva, Regidor de Cultura i altres regidors de la Corporació per arreplegar les dos noves incorporacions de la banda: Ioan Montean, clarinet, i Andrea Macías, flauta.

Després de l’arreplegada van acabar a l’Auditori, on van celebrar el concert. Primerament feren l’entrada oficial els dos nous membres, i després el públic va gaudir del programa que el nostre mestre, Ramon Lorente, havia triat per a l’ocasió. La banda va començar amb un pasdoble, Miriam Chovares Martínez, escrit pel director a la seua neboda, Musa de la banda l’Artística de Carlet 2016. Després va arribar el moment dels solistes. Des que va arribar Ramon a la banda, s’ha instaurat que la primera part del concert de Santa Cecília s’acostuma a què alguns músics tinguen la banda acompanyant-los com a solista. En esta ocasió, van ser saxo alt, saxo tenor i clarinet els elegits, amb obres del valencià Ferrer Ferran. Primerament, la banda va interpretar Baghira, una sonatina per a saxo alt i banda que va comptar amb Júlia Morales com a solista. Tot seguit van interpretar Pepito Grillo, sonatina per a clarinet i banda, que va comptar amb Pepe Burgos de clarinet solista. Per últim, la banda va interpretar Jovintud, fantasia per a saxo tenor i banda que va interpretar Vicent Ivorra com a saxo tenor solista.

Després de la primera part amb els solistes, van passar a una segona part d’obres de repertori, començant amb el pasdoble Los dos Adolfos, de José María Martín. Tot seguit van interpretar Danza Caribe d’Alfred Reed i per tancar el concert Alejandro Magno, del sellard Miquel Morales.

Una vegada enllestida la setmana cultural en honor a Santa Cecília, la banda continua treballant, ja que el pròxim dijous 22 de desembre farà el concert de Nadal. Enguany li peguen una volta al típic concert de música infantil amb xiquets, ja que la banda actuarà acompanyat del l’artista valencià Dani Miquel. Miquel, que es defineix a sí mateix com a “alquimista musical”, se n’adona que els xiquets i les xiquetes no saben cançons com ”tinc una caseta que no te trespol…”, tampoc saben la de ”Pere de la mel” on es pot explicar tot el procés de fer el vi… en definitiva, no saben un grapat de cançons tradicionals que són el resultat de la cultura del nostre poble. Aleshores es decideix a recollir i cantar aquestes cançons a les xiquetes i xiquets, i d’aquesta manera naix el “Cantacançons”. A més, a la part final del concert, la banda interpretarà nadales junt a Dani Miquel i, com acostuma, amb xiquets de les escoles de Primària del municipi. Les entrades, al preu de 4€, es poden comprar a www.instanticket.es i les taquilles de l’Auditori de 10 a 14 de dilluns a dissabte i de 17 a 21h de dilluns a divendres.

Escola de música UM La Nucía

Fes-te soci de UM La Nucía