Telefona'ns al: (+34) 653 753 947

PRESENTACIÓ DEL CD "LES NOSTRES ARRELS"

Èxit en la presentació del CD Les Nostres Arrels
El passat dissabte dia 11, l’Auditori de la Mediterrània va acollir la presentació d’un nou CD, en este cas amb la seua coral de UMLN amb l’Agrupació Coral de Finestrat i la Rondalla de Cant i Corda de l’Associació d’Amics de la Música de Callosa d’en Sarrià han gravat el CD Les Nostres Arrels, de música tradicional valenciana.
Aquest projecte va començar a principis de 2015, quan en la programació anual de la UMLN el nostre director, Ramon Lorente, va idear un nou concert temàtic denominat Les Nostres Arrels, on la coral posaria veu a diverses cançons tradicionals valencianes: fandangos, danses, seguidilles, etc.
Per a acabar-ho d’adobar, es va convidar a participar a dues agrupacions més de la comarca: l’Agrupació Coral de Finestrat i la Rondalla de Cant i Corda de l’Associació d’Amics de la Música de Callosa d’en Sarrià. Així, es van programar tres concerts, primerament en la Nucia, i després a Callosa d’en Sarrià i Finestrat.
Per a l’estrena, es va escollir una data important per a la Nucia, com és el 9 de juliol, dia de la carta de poblament i en què es complien 310 anys com a municipi des de la segregació de la Baronia de Polop. Seguidament es va fer a Callosa d’en Sarrià, en altra data molt commemorativa per a ells, el 25 de juliol, dia de Sant Jaume. Per últim, es va interpretar a Finestrat dins la programació cultural d’estiu diumenge 2 d’agost.
Fruit d’estos concerts i del seu èxit es va començar a explorar la possibilitat de la gravació d’un CD que recopilara totes estes cançons. Per si no fóra poc, es va buscar la seua vessant solidària, destinant part dels beneficis del CD a l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzhèimer de la Marina Baixa.
Després de 5 durs mesos de gravació, el passat dissabte dia 11 es va presentar en societat a la Nucia, repetint les cançons del concert: Cant a Senyera, Seguidilles nucieres, Dansa de Xàtiva, Dansa de la safanòria, el romanç de la tia Maria, Jota de la Costera, Marenyada, Dotze i u de Canals, Els Vetlatoris, Dansa d’Aielo, Malaguenya i Cançons de Batre. Menció especial a dues de les cançons, com són les Seguidilles de la Nucia i la Dansa de la Safanòria, dues cançons que s’han recuperat d’un oblit quasi segur i que gràcies a este treball discogràfic quedaran enregistrades per a sempre i tant nuciers en la primera com polopins en la segona podrem recordar sempre.
Des d’ara, es pot adquirir el CD al mòdic preu de 5€, acudint a qualsevol de les 3 entitats participants, a més d’altres llocs que ja s’informarà degudament.

Escola de música UM La Nucía

Fes-te soci de UM La Nucía